De do’s en don’t tijdens een online kennismakingsgesprek

Hallo mannen! Deze week deel ik (Laura van WeSocialMEN.com) mijn vrouwelijke perspectief op daten en relaties. Graag wil ik aandacht besteden aan ‘Wat is wel en niet aan te raden tijdens een online kennismakingsgesprek?’. Veel mannen slaan de plank hierin compleet mis, terwijl zij wel goede intenties hebben en een mooie match kunnen zijn met de vrouw waarmee zij een online gesprek aangaan. Maar het zijn nét een aantal dingen, waarbij je als man het gesprek een bepaalde richting kunt geven, waardoor een vrouw ofwel sneller afhaakt, beledigt raakt, juist in haar schulp kruipt of helemaal niet reageert.

Hieronder lees je een selectie van 10 do’s en 10 don’ts:

Do’s:
1. Stel open vragen; Hoe meer open vragen jij stelt, des te groter de kans dat het gesprek makkelijker verloopt. Zij zal in haar antwoorden meer informatie moeten geven dan een simpele ‘ja’ of ‘nee’, zoals bij een gesloten vraag. Dit creëert meer gespreksmaterie en verkleint de kans op ongemakkelijke stiltes.

2. Hou het gesprek luchtig; Natuurlijk ben je benieuwd of je diepgang kunt vinden met de vrouw in kwestie, maar hou het in het begin luchtig. Diepte in gesprekken vereist opbouw en een stukje vertrouwen. Zij wil de temperatuur van het water eerst met haar tenen aanvoelen voordat ze er helemaal in duikt.

3. Gebruik de informatie uit haar profiel om vervolgvragen te stellen; Weet je niet precies hoe je het gesprek moet beginnen of waar je het over moet hebben? Pak dan bepaalde info die zij in haar profiel deelt als beginpunt om meer vragen over te stellen. Hiermee geef je haar de indruk dat je ook écht de tijd hebt genomen om haar profiel te bekijken en niet puur op haar foto af bent gegaan, zoals velen dat doen.

4. Geef oprechte reacties en niet dat wat jij denkt dat zij wil horen; Schroom niet om je echte mening over zaken te geven, hoe controversieel dat ook mag zijn. Als jij ergens voor staat dan kun je dat met alle zelfverzekerdheid uiten. En als dat iets is waarvan jij zou willen dat jouw toekomstige partner en jij op 1 lijn over zouden moeten zitten, dan kun je hierdoor in ieder geval goed filteren op wie het beste bij jou zou passen.

5. Onthoud wat zij jou vertelt en kom er een keer later weer op terug; Niets is zo aantrekkelijk dan een man die goed luistert en de informatie ook echt opneemt. Vertelt zij bijv. dat ze een super fan is van een bepaalde zanger(es)? Dan kun je bijv. op een later moment, indien van toepassing, zeggen; ‘Ik zie dat er een concert aankomt van (…), die vind jij leuk toch?’ Of; zij vertelt jou dat ze Mexicaans eten super lekker vindt. Wellicht vordert het gesprek super leuk en vraag je elkaar naar wat de ideale date met elkaar zou zijn. Als het jouw beurt is om te vertellen, zeg je dat je haar bijv. naar een Mexicaans restaurant zou meenemen, of Mexicaans voor haar zou koken.. Hiermee laat je zien dat je echt geluisterd hebt en die info zou meenemen in de omgang met haar en haar daarmee extra blij zou willen maken.

6. Wees origineel; De standaard vragen krijgen vrouwen al veel te vaak, probeer dan ook vragen anders te stellen. Bijv. in plaats van: ‘Wat zijn jouw hobbies?’, zeg je: ‘Als je een hele dag voor jezelf zou hebben, wat zou je dan het liefst willen doen?’. Of, in plaats van: ‘Wat zoek je in een man?’, zeg je: ‘Wat voor eigenschappen in een man maken jou echt gelukkig?’ of, ‘Wat voor type man zou jou nou smoorverliefd kunnen maken?’

7. Let op je spelling; Spelfoutjes door het snelle typen kunnen voorkomen en dat is geen ramp. Maar als je woorden en een profielfoto het enige is waar de focus van een vrouw het meeste naartoe gaat wanneer je met haar praat, dan wil je natuurlijk zo min mogelijk fouten maken. Het maken van groffe spelfouten kan wel degelijk een afknapper zijn voor een vrouw.

8. Vind aanknooppunten; Wanneer zij vertelt over hoe zij in het leven staat, wat zij leuk vindt om te doen, waar zij gelukkig van wordt, etc., kan het zijn dat je er precies zo over denkt. Probeer dat te uiten in wat langere zinnen. Reacties als ‘Vind ik ook’, ‘Oh wat leuk’, ‘Dat heb ik ook meegemaakt’, vergroten de kans op het vastlopen van het gesprek. Dus als zij aangeeft dat zij bijv. van reizen houdt, in plaats van een korte reactie, kun je ook zeggen; Ik vind reizen ook geweldig en het liefst doe ik dat 2 keer per jaar. Welke reis was voor jou de meest bijzondere en waarom (open vraag)? Haar antwoord zal nu iets gedetailleerd zijn, waarop je weer vervolgvragen kunt stellen.

9. Wees open en eerlijk; Als jij haar leuk vindt en het niet wilt verpesten door bepaalde informatie over jezelf te delen, waarvan je het idee hebt dat zij jou dan minder interessant gaat vinden, dan kan ik je aanraden om dat juist wel te doen. Soms maken we doemscenario’s op in ons hoofd, die niet nodig zijn. Bovendien, als je kunt onderbouwen waarom jij iets wel of niet vindt, is de kans groot dat zij daar gewoon begrip voor heeft. Zo niet, dan weet je ook snel genoeg of zij de vrouw voor jou is of niet.

10. Gebruik je humor en zelfspot; De meeste vrouwen houden van een man met een portie humor en zelfspot. Het geeft een speelse en spontane kant van hen weer, waardoor gesprekken niet alleen maar serieus worden gevoerd, maar er ook wat ruimte is voor onderling vermaak.

Don’ts:
1. Wees onvoorspelbaar: Vermijd standaard vragen; waar kom je vandaan, hoe oud ben je, wat voor werk doe je, heb je kinderen, etc. worden al 100den keren op exact dezelfde manier of volgorde gesteld. Ondanks dat dat hele relevante info is, is het beter om deze vragen toch anders te stellen. Wees daarin lekker creatief (zie ook punt 8 van de Do’s).

2. Van te veel opscheppen raakt ze snel vol; En je weet wat er gebeurt als je te vol zit, je stopt met eten, krijgt wellicht slaap, of je wordt er misselijk van, tenminste; de meeste vrouwen wel.
Als je te veel over jezelf praat, jezelf alleen maar aan het ophemelen bent, veel nadruk legt op bijv. de materiële dingen in het leven, met andere woorden; wanneer je te vol van jezelf overkomt, dan is dit een afknapper. Verwar dit niet met zelfverzekerd overkomen.

3. Overspoel haar niet met vragen; Zij is geen sollicitante en door te veel vragen af te vuren en inhoudelijk niet in te gaan op de antwoorden, geef je haar het gevoel alsof je een lijstje aan het afwerken bent. Geef haar ook de ruimte om jou vragen te stellen, waarop jij weer kan reageren en een stukje van jezelf kunt laten zien.

4. Vraag niet om foto’s; Dit is iets dat zooo vaak voorkomt en heel vervelend kan aanvoelen, vooral als je de persoon nog niet goed genoeg kent.. Haar profielfoto zou in de beginfase voldoende moeten zijn om de interesse te behouden. Wat maakt een extra foto nou uit, als je nog niet eens weet hoe zij in elkaar zit? En natuurlijk zijn foto’s altijd leuk om te zien, vele vrouwen hebben tegenwoordig tientallen selfies op hun telefoon, maar het blijft iets persoonlijks. Je wilt haar niet de indruk geven dat je oppervlakkig bent. En vergeet niet, je hebt ook grote kans dat als zij de gesprekken met jou ook leuk vindt, dat zij het uitwisselen van meer foto’s ook wel zelf initieert. Heb je na een aantal gesprekken een super goede klik en komt er geen initiatief van haar kant? Dan zou je ook zelf het initiatief kunnen nemen om jouw eigen foto’s met haar te delen en te kijken hoe zij reageert. Doe het echter niet na 1 of 2 gesprekken, want dan kan het overkomen alsof je dat aan de lopende band doet.

5. Vermijd gevoelige onderwerpen; exen, trauma’s, politiek, etc.; (punt 2 van de Do’s) Het is niet nodig om onderwerpen aan te kaarten waar een ander zich mogelijk heel ongemakkelijk bij zou voelen.

6. Doe niet alsof je haar al kent; Mannen die in hun taalgebruik woorden gebruiken als ‘ja schat’, ‘lieverd’, ‘moppie’ of zeggen dat ze weten wat ZIJ nodig heeft, zijn te overweldigend. Ondanks dat sommigen koosnaampjes heel lief bedoeld zijn, is het te vroeg om die toe te passen. 

7. Praat niet te veel over haar uiterlijke kenmerken; Het feit dat je gereageerd hebt op haar profiel, zegt al dat je interesse hebt en haar qua uiterlijk op het eerste gezicht aantrekkelijk vindt. Zij vindt het nu belangrijk om te weten wie jij bent en in hoeverre jij interesse hebt in haar. Geef je te veel complimenten? Maak je seksueel getinte opmerkingen over haar uiterlijk (ja mannen, die krijgen vrouwen heel vaak), dan is de kans heel groot dat een vrouw die op zoek is naar een serieuze relatie, afhaakt.

8. Ga niet te snel over op het vragen om een telefoonnummer of een date; Merk je dat jullie niet zo frequent in gesprek zijn, dan is het nog geen tijd om te vragen naar een telefoonnummer of een date. Praat je dagelijks/veel met haar, toont zij interesse en neemt zij ook initiatief om jou een berichtje te sturen? Dan kun je een keer voorstellen om lekker aan de telefoon te kletsen en vanuit daar een keer af te spreken.

9. Doe jezelf niet anders voor dan dat je bent; (punt 9 van de Do’s)
Je wilt ten allen tijde jezelf blijven, want het opzetten van een masker kan makkelijk, maar het volhouden ervan niet. Uiteindelijk verlies je jezelf in het proces en kom je tot het besef dat je je helemaal niet gelukkig voelt bij de persoon. Zij is jou namelijk niet leuk gaan vinden om wie jij bent maar om de illusie die jij hebt gecreëerd.

10. Wees niet als een klein kind in een snoepwinkel; Natuurlijk houdt een vrouw van aandacht en een man die laat blijken dat hij haar leuk vindt. Maar geef niet te veel weg van je enthousiasme, want je wilt nog wel een mate van gezonde spanning behouden. De vrouw mag natuurlijk wel het gevoel hebben dat je haar leuk vindt, maar geef haar nog wel een uitdaging en het gevoel dat zij er ook voor moet werken.

Smaakt dit naar meer? Klik op https://wesocialmen.com/wsm-registratie voor onze GRATIS online training. Je leert hoe je met meer zelfvertrouwen de juiste vrouw vindt. Spreken we je tijdens deze training? Meld je dan snel aan via bovenstaande link!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search