Hoe weet je of de vrouw je leuk vindt? De belangrijke signalen!

In deze blog geven we wat meer achtergrondinformatie over hoe je de signalen dat een vrouw je leuk vindt kunt herkennen. Mannen en vrouwen zijn verschillend, denken verschillend, praten verschillend en zenden dus ook verschillende signalen uit om duidelijk te maken wat ze van iets of
iemand vinden. Voor sommige mensen is het moeilijk om in te schatten wat de ander bedoelt of hoe een situatie ervoor staat.

Daten kan je leren

Dit kan komen omdat diegene weinig (levens-)ervaring heeft, nog jong is, of misschien nog niet veel ontmoetingen heeft gehad met vrouwen. Of hij is al wat ouder, heeft zojuist een lange relatie achter de rug en is bang dat hij het daten is verleerd. Wanneer je relatie voorbij is of je wanneer je je partner bent verloren, dan is het reuze spannend om weer op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Niet iedereen is even handig in het contact leggen en in het lezen van lichaamstaal en de signalen, maar je kunt dit wel leren.

Er is veel psychologisch onderzoek gedaan naar menselijk gedrag en de verschillen tussen man en vrouw. Hierover zijn verschillende boeken geschreven, zoals ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’ van John Gray, ‘Lichaamstaal voor Dummies’ van Kuhnke of ‘Waarom mannen niet luisteren..’ van Allan & Barbara Pease.

De eerste date

Jullie hebben afgesproken op het terras naast het station voor jullie eerste date. Je ziet haar al in de verte aankomen en je zwaait. Ze lacht naar je en komt naar je tafeltje toelopen. Wat onwennig schudden jullie elkaar de hand (moet je nu wel of niet zoenen als je net kennismaakt?

Jullie gaan zitten, je bestelt wat te drinken voor haar en jullie raken aan de praat. Het gaat verrassend gemakkelijk, als vanzelf volgen de onderwerpen elkaar op en de vragen en antwoorden gaan over en weer. Het lijkt van de hak op de tak te gaan maar jullie hebben hetzelfde tempo en veel dezelfde interesses. Soms kijk je haar net iets te lang in de ogen en wendt ze verlegen haar blik even af.

Je vindt haar leuk, maar vindt zij mij leuk? Je voelt je hart sneller kloppen en het kriebelt in je buik. Je kunt je ogen haast niet afhouden van die leuke sproetjes op haar neus, de kuiltjes in haar wangen en haar sprankelende ogen. Haar lange bruine haren waaien zo nu en dan voor haar gezicht, achteloos schudt ze haar lokken naar achteren. Ze is mooi…je wordt er verlegen van.

Maar hoe weet je of iemand je leuk vindt? Je probeert te verzinnen wat ze denkt, maar het blijft bij gissen…

Wat zijn de 15 essentiële signalen die zij uitzendt als ze je leuk vindt?

Wat betekent het als een vrouw je aanraakt? Naar de lichaamstaal van vrouwen is veel onderzoek gedaan.

We hebben de 15 meest herkenbare signalen alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Oogcontact is belangrijk. Als ze je leuk vindt zal ze je blik proberen te vangen om vervolgens, wanneer je terugkijkt, wat verlegen haar ogen neer te slaan.
2. Ze frunnikt aan haar sieraden, alsof ze wat nerveus is.
3. Haar voeten zijn gekruist of haar benen over elkaar geslagen. Dit betekent dat ze op haar gemak zit (ze hoeft niet te ‘vluchten’ voor je).
4. Ze speelt met haar haren, schudt haar lokken naar achteren.
5. Ze houdt haar hoofd schuin als je vertelt en luistert geboeid.
6. Ze vraagt door op de dingen die je vertelt.
7. Ze geeft open antwoord op jouw vragen, ze neemt je in vertrouwen.
8. Ze maakt je complimentjes.
9. Ze giechelt en lacht om een grapje van je dat eigenlijk niet eens zo grappig was.
10. Ze raakt je soms per ongeluk aan, tikt op je arm tijdens het praten, of geeft je een plagerige por.
11. In het gesprek leunt ze wat naar je toe of neemt onbewust dezelfde houding aan als jij.
12. Ze verbetert onbewust haar houding; recht haar rug, zodat haar figuur nog beter tot zijn recht komt.
13. Haar telefoon is nog niet uit haar tas geweest, ondanks dat je zo nu en dan een piepje hoort.
14. Ze kijkt je soms langer aan dan nodig is en lacht ondeugend naar je.
15. Ze maakt haar lippen vochtig.

Als je veel van deze signalen herkent in de ontmoeting, is de kans heel groot dat ze jou ook leuk vindt.

Een relatiebureau kan helpen

Ben je op zoek naar een succesvol en efficiënt manier om een nieuwe relatie te vinden? Heb je geen zin om te gaan daten via het internet? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze relatiebureaus. Toekomst Relatie staat gaat graag voor je aan de slag.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search